My Cousin’s House / Martin Möstbock

first_img Houses Year:  ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/252908/my-cousins-house-martin-mostbock Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/252908/my-cousins-house-martin-mostbock Clipboard Architects: Martin Möstbock Area Area of this architecture project “COPY” My Cousin’s House / Martin MöstbockSave this projectSaveMy Cousin’s House / Martin Möstbock CopyHouses•Oberpullendorf, Austriacenter_img Austria Projects Save this picture!Courtesy of Martin Möstbock+ 15 Share 2010 My Cousin’s House / Martin Möstbock CopyAbout this officeMartin MöstbockOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOberpullendorfHousesAustriaPublished on July 11, 2012Cite: “My Cousin’s House / Martin Möstbock” 11 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?我表哥的住宅 / Martin Möstbock是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  665 m² Year Completion year of this architecture project Text description provided by the architects. A Single-family residence with garden. 150 m2 living area, terrace, office, carport. House with controlled living space ventilation (passive house).Save this picture!Courtesy of Martin MöstbockThe residence was designed for doing-it-yourself. Shape, geometry and internal organisation are inspired by the movement of the inhabitants, the sun and the moon. The body and shape of the house are designed on one hand to open up big and broad windows on two facades to the garden to bring in as much light as possible to the living areas.Save this picture!Courtesy of Martin MöstbockOn the other hand the shape helps to shade the house itself when the sun is rising to the zenith and give as much possible shadow to help control natural temperature in the living spaces. Another goal was to get the surrounding nature and the garden “into” the building to make the user feel the seasons, and give the possibility “nearly” to touch the elements (rain, sun, grass, snow, etc.).Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow less’Dove of Peace’ Church / WEAVA ArchitectsArticlesGiveaway Winners: Ten copies of ‘How to Make a Japanese House’Articles Sharelast_img read more