White Box House / Indra Tata Adilaras

first_img White Box House / Indra Tata Adilaras “COPY” Photographs:  Sjahrial Iqbal/ Griya AsriText description provided by the architects. Architects designing in Jakarta are typically faced with the harsh reality; water and air pollution, hot-humid tropical climate (with malaria & dengue-fever carrier mosquitoes), economic-class disparity leading to security and social issues, and the lack of quality green spaces. Therefore, middle-upper-class houses were mostly expected to be the last stronghold and an escape for families. Many are ironically destined to be big isolated masses, referring to the latest stylistic trends, as if they are a colony in another planet; the air is supported by the air-conditioning units, the water is supplied by trucks from another city, the residents rarely walk around the neighborhood – they use cars to travel.Save this picture!© Sjahrial Iqbal/ Griya AsriAnother challenge lies in the complexity of the program requirements and the narrow plot size. In medium density/ middle-upper-class residential plots around Jakarta, a private house typically consists of 4 bedrooms (with 3 bathrooms), living quarter (‘formal’ kitchen, dining, living, and ‘Asian wet’ kitchen), a maid quarter, and vehicle garage. This project requires significant additions to those; a garage for 2 cars, a small music studio, a KTV room, 2 maid bedrooms, separate baths for each bedrooms, and a swimming pool.Save this picture!© Sjahrial Iqbal/ Griya AsriWe answer the challenge by organizing the functions into three storey building. The first consists of all the supporting services with light wells and access to the second. The living quarter is grouped with the swimming pool and the pool deck on the second floor. The third consists of three bedrooms. The grouping leaves a significant central outdoor open space, giving the light and air to all the spaces. Most of the rooms are orientated & glazed toward the open space, while the facade is left as a plain white box. Save this picture!© Sjahrial Iqbal/ Griya AsriThe open space is the statement of the project. We consider the open space as a hope for the clients to be in touch again with the outdoor air and light quality, while at the same time to protect it from the ills; the too-strong sun light, polluted air, acidic rain fall, and privacy issues. The open space is accessible visually and physically from almost all the rooms, centrally placed, so we hope the space can serve as the hearth of the house.Save this picture!© Sjahrial Iqbal/ Griya AsriProject gallerySee allShow lessL’Institut / LUNDI et DEMIArticlesDovecote Studio / Haworth TompkinsArticles Share CopyAbout this officeIndra Tata AdilarasOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHousesJakarta3D ModelingIndonesiaPublished on November 18, 2010Cite: “White Box House / Indra Tata Adilaras” 18 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?白盒子住宅 / Indra Tata Adilaras是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Indonesia Save this picture!© Sjahrial Iqbal/ Griya Asri+ 29 Share Area:  478 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily CopyHouses•Jakarta, Indonesia “COPY” Projects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/89234/white-box-house-indra-tata-adilaras Clipboard 2010 White Box House / Indra Tata AdilarasSave this projectSaveWhite Box House / Indra Tata Adilaras ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/89234/white-box-house-indra-tata-adilaras Clipboard Architects: Indra Tata Adilaras Area Area of this architecture project Houseslast_img read more